PERSBERICHT donderdag 6 maart 2008. voor onmiddelijke publicatie

Gratis datingsite voor stevige mensen opent haar deuren

StevigDaten (http://www.stevigdaten.nl), een datingsite voor stevige mensen, heeft 1 maart officieel haar deuren geopend. De website is de creatie van een enschedese student en richt zich op stevige mensen en mensen die daarop vallen. Er zijn geen kosten aan verbonden, iets dat niet veel voorkomt in de wereld van dating-sites. "Simpel gezegd willen wij gewoon dat deze mensen niet bang hoeven te zijn om afgerekend te worden op hun uiterlijk", aldus de oprichter.

Het idee achter de site

Het idee komt van de enschedese student Roy van der Veen, en is niet de eerste in zijn soort. "StevigDaten is uniek in zijn soort omdat wij proberen de drempel zo laag mogelijk te maken. Om dit te bereiken is de website gratis en betrekken wij de gebruikers bij controles op ongewenste zaken als ranzige berichten en neppe profielen. Personen die eigenlijk gewoon willen daten en stevige mensen eigenlijk niet aantrekkelijk vinden vliegen er bij ons gewoon uit.", aldus de oprichter van de website.

Een stevig schoonheidsideaal

Een bijzondere site in de huidige online dating-markt, die gekenmerkt word door grote spelers als lexa.nl met grote marketingcampagnes en bakken met geld. StevigDaten is een eenmans-project en mist daardoor het budget die de grotere websites wel hebben. Een heikel punt is dat niet volgens de oprichter: "We hebben inderdaad geen geld om in grote, nationale marketingcampagnes te steken. Dit betekend echter niet dat we qua website ook achtergesteld zijn. We bieden nagenoeg dezelfde functionaliteit als bijvoorbeeld lexa.nl en kunnen snel nieuwe functionaliteit inbouwen, iets dat bij hun een stuk langzamer gaan door de grootte van het systeem."

#####################################

Roy van der Veen
M: 06-145-93-706
E: roy@stevigdaten.nl